(Reklame)Tøffere enn du tror er historien om psykologen som var 100% eventyrer og 100% Ludvig fra Flåklypa. En forholdsvis slitsom kombinasjon, ja, men det gav også grobunn til et liv der det å gjennomføre ting på tross av at ens indre Ludvig helst vil snu, ble fokuset. Dette er boka med alle triksene fra psykologiens verden som gjør det å gjennomføre, litt enklere, pakket godt inn i røverhistorier fra en hodeløs, men bekymra eventyrer.
Boka passer på alle mulige prosjekter, fra å snakke i forsamlinger, håndtere eksamensangst, tørre å snakke med damer, gjennomføre den turen du har drømt om, hoppe i fallskjerm, være sosial, få barn eller ikke få barn, si meningen din, få nye venner, date igjen etter et brudd og gå Grønland på tvers. Her har du boka
Kapittel 2:
Hvor mørk kan en høstnatt bli?
Psykologidel: Hva er egentlig redsel? Mange tror redsel er en tanke, men redsel er en fysisk aktivering som dypest sett har til oppgave å holde deg i live. Problemet er at den også får deg til å unngå og det kan stikke kjepper i hjulene for de fleste planer du har. Her lærer du alt om redselen, en totalt undervurdert kompis.
Kapittel 3:
Innledning: En som blir nervøs, men som kan håndtere det.
Psykologidel: Den største feilen folk gjør er å bare konstantere at noe er ubehagelig og deretter unngå det. Prisen er gjerne det livet de vil leve, kjæresten de vil ha eller friheten i seg selv. Med andre ord er første bud å sette lyskasteren på det du driver med, og finne ut HVORFOR det blir sånn. Her lærer du det.
Kapittel 4
Innledning: Om hytter og spøkelser
Psykologidel: Vi mennesker unngår ubehag over en lav sko, men hva skjer når du for eksempel unngår å være lykkelig, unngår å satse på det du har lyst til eller unngår å være deg selv. Ikke på den måten at du bestemte deg for det da du stod opp i dag, men bare at det skjer.
Kapittel 5
Innlending: En tur i bjørneland
Psykologidel: Overraksende mange av de tingene som begrenser oss er. Bullshit. Det kan være moren din som konstant kritiserte deg, venner fra ungdomsskolen som påstod du var kjedelig, eller tante Olga som mente at du, du var en sånn som ikke turte. Allikevel henger det i og utgjør usynlige hindre som sørger for at du ikke får gjennomført det du vil. Her får du løsningen på hvordan du kommer du rundt det.
Kapittel 6
Innledning: Et møte med femundens onde undervannstroll
Psykologidel: Grunnprinsippet i å håndtere frykt, unngåelse og uro er å gå mot det, men hvordan gjør du det egentlig? Hvordan finner du det skrittet som er stort nok for deg, men ikke større enn at du får en mestringsopplevelse. Dette kapittelet er en innføring i eksponering, det eldste trikset i slik-dreper-du-frykt boka.
Kapittel 7
Innledning: Den dagen jeg ikke var Lars Monsen
Psykologidel: Hva gjør du når systemet ditt er så overaktivert at selv den mest ulogiske katastrofetanke virker svært sannsynlig? Jo, du roer systemet. Her er alle de beste triksene til å få en kropp som er alt for aktivert, til å slappe av igjen. Perfekt til å håndtere krevende situasjoner.
Kapittel 8:
Innledning: Ludvigs triumf
Psykologidel: Eksponering og roing av systemet er bra det, men andre oversette saker som kan gjøre deg omtrent like stressa er dårlig planlegging og dårlige assosiasjoner. Her får du de mer praktiske tilnærmingene til å gjennomføre planer på en god måte.
Kapittel 9
Innledning: Natt i eventyrskogen
Psykologidel: Tanker er jo veldig praktiske så lenge de jobber MED deg. Har de derimot tatt seg til å jobbe mot deg så er det noe helt annet og langt vanskeligere. Her får du alle de beste tipsene til å få skrudd av bekymringer og katastrofetanker og generelt fått det som skjer i hodet ditt til å være det som får deg fremover.
Kapittel 10
Innledning: En utbrent eventyrer
Psykologidel: Det er ikke alltid at timingen er riktig. Noen ganger er energinivået så lavt at du må tanke på der FØRST og dra på eventyr etterpå. Her får du oppskriften på hva du gjør når tanken er tom.