➡️Hvordan det å undertrykke følelser kan påvirke din evne til å tenke, huske og oppfatte ting.🌲🌲 Dette er del to i en bloggserie om hvordan man kan få problemer med å tenke og sanse av å undertrykke følelser. Den første posten handlet litt om selve fenomenet, mens denne posten vil gå litt mer i detalj rundt hva følelser er og hva som skjer når kroppen undertrykker følelser.
____
➡️En del folk tenker på følelser som noe som kun er viktig for små barn og sensitive kvinnfolk av den typen som har flagrende gevanter og ouijaboard i stua, men hva er følelser egentlig?
____
➡️Følelser er fysiologiske reaksjoner i kroppen, hver følelse har en unik aktivering i hjernen og en tilhørende aktivering i kroppen. Formålet med følelser er å fortelle hvilken betydning det som skjer i livet vårt har for oss. Det er litt som et ekstremt presist kompass som dirigerer en i riktig retning, vekk fra det som gjør deg vondt og mot det som er bra for deg.
____
➡️Problemet kommer når vi bevisst eller ubevisst prøver å holde følelsene våre nede. Dette kan for eksempel skje dersom vi har blitt oppdratt til å ikke vise følelser, dersom følelsene er smertefulle, eller bare fordi det ikke riktig passer seg å ha følelser akkurat da.
____
➡️Et åpenbart problem med å holde følelser nede, er selvfølgelig at det indre kompasset ikke virker lenger. Faktisk er det sånn at folk dårlig kontakt med følelsene sine oftere tar dårligere valg i livet.
_____
➡️Videre så er det sånn at kroppens måte å fysisk holde følelser nede, er ved å aktivere angstsystemet. Dette vil si at når vi holder følelser nede så fører det til en konstant fryktreaksjon i kroppen. Denne fryktreaksjonen kan komme i fire ulike former; muskelspenning, mageproblemer, lammelser eller problemer med å tenke og sanse. I denne serien skal jeg snakke om èn gruppe symptomer, nemlig problemer med å tenke og sanse.
____
➡️Neste innlegg i serien blir om hvordan denne reaksjonen oppstår og ser ut.
____
➡️Til sist vil jeg si at alle fysiske symptomer skal sjekkes ut av lege før man tester alternative forklaringer.